Minulla on siis kaksi avainkirjoahventa: Hani II ja Pöö.
Koska ne ovat pariskuntakaloja, eli samassa altaassa saisi olla pariskunta mielellään ennemmin kuin kaksi saman sukupuolen edustajaa, haluaisin selvittää niiden sukupuolen.
Avainkirjoahvenet eivät kyllä ole kovin julmia ja verenhimoisia ahventen mittapuulla, joten ei kait haittaisi, vaikkeivät olisi eri sukupuolta. Varsinkin kun allas on kuitenkin sen 180-litraa ja piileskely onnistuisi. Silti, sitä vaan haluaisi tietää, kun se on mahdollista tietää.

Kun ostin Pöön ja itsetuhoisen Hani I kauppias yritti katsoa sukupuolta niistä niin että toinen olisi koiras ja toinen naaras. Ei kuitenkaan ole mitään hajua, kumpi noista Pöö on. Ja sitten kun kaupassa ei osaa sanoa, että kumpi siellä altaassa jo ui niin mahdollisuudet ovat fifty-fifty. Noh, ainakin oikean lajin edustajat tuli. Että sinällään ei aihetta valittaa. Enkä kyllä valittaisikaan. Kivoja kaloja ja niiden puuhailua on parasta katsoa.

Sukupuoli pitäisi olla erotettavissa selkäevästä, mutta mistään ei tunnu löytyvän selkeää kuvaa, millainen olisi uroksen ja millainen naaraan selkäevä. Onhan minulla kamera ja netti pullollaan ihmisiä, jotka osaavat ne erottaa toisistaan, mutta kamerani tarkennusvalo on kirkkaan punainen ja ainakin Hani II mököttää minulle jo kun yritin kuvata sitä saadakseni sen selkäevän näkyviin. Yritän parhaillani liennyttää sitä pois siitä, että se lopettaisi minun säikkymisen...
Että ei onnistu.
Kokeilin jopa peittää sitä sormella, mutta se loistaa sormestani läpi! Eli eipäs onnistukaan.

Tässä kuitenkin kuva altaastani tänään.

Sukarapuja ei ole näkynyt eikä kuulunut. Luultavasti siis tuomitsin ne kuolemaan.