Hankin itselleni vihersukarapuja (Caridina cf. babaulti "green") 10-20. Samassa paketissa tuli myös kasveja. Luku oli lähempänä 20. Yhdellä naaraalla oli vielä munia vatsan alla. Kun päätin ottavani niitä, en yhtään tajunnut, että avainkirjoahvenet ovat varmaan oikein mielissään elävästä ruuasta.
En kuitenkaan muistanut sanoa, että en otakaan niitä ja tavallaan halusin uskoa, että kyllä ne varmasti selviää. No eivät taida!
Torstaina tulivat ravut. Laittelin uusia kasveja altaaseen innoissani, että ravuille olisi suojaa. Sitten ruokin kaloja altaan toisessa päädyssä ihan vain hämäykseksi ja laskin ravut karkuun altaan toiseen, tiheäkasvisempaan päähän, jossa on iso kanto, jonka alle kalat eivät mahdu. Kalat eivät heti huomanneet niitä, mutta sitten kun huomasivat..
En kyllä nähnyt yhtään syömistä, mutta kohdissa jossa rapuja oli hetkeä aiemmin ollut, ei sen jälkeen ollut rapusta, enkä kyllä nähnyt ravun pakenevankaan paikalta.
Viimeinen varma elonmerkki on torstailta, illalta 9 aikaan. Kärsin vakavaa morkkista siitä, että tuomitsin rapuset elävältä syödyiksi! Niin siis.. Sukarapu on käytännössä katkarapu. Sellainen parin sentin mittainen. Sellaiset ovat ilmeisesti Hong Kongissa suurta herkkua  kuivattuina. Ainakin ne maistuvat hyville minun suussani.
733765_615424031804870_1026041845_n-norm

Tällaisia vipeltäjiä! Tuossa noin puolet satsista.Vipelsivät suoraan sydämeeni.


Toisaalta 180-litraan ja kasvustoon on aikas helppo kadota.. Jos en välillä löydä 5cm partamonniani, joka sentään on tumma ja selkäväritteinen, niin n.20 tuollaista kyllä katoaa sinne myös hyvin tehokkaasti.. Että ehkä ne ovat vain piilossa? Eikö?
Lisäksi kun tänään heräsin kahdelta siihen, että akvaarion sisäsuodatin kiskoi herneen kärsäänsä ja alkoi rutkuttaa. Olin unenpöpperössäni näkevinäni yhden pakenevan sisäsuodattimen takaa nostaessani sen tarkempaan tutkimukseen. <3
Pidetään siis peukkuja!